Studiebesök, Utflykter och Dagsresor

Studiebesök,Utflykter och Dagsresor

Regler och tips för våra besök och utflykter


I stället för bokningslistor till våra utflykter säljer vi numera biljetter på Västerträffens expedition, torsdagar mellan kl.10.30- 11.30 och på Trivselträffarna
Köpt biljett till en aktivitet är bindande men om Du får förhinder skall Du först försöka sälja biljetten till någon annan. Går ej detta kan Du kontakta den aktivitetsansvarige för eventuell hjälp.

Stadsvandring i Vasastan 6 oktober 2023

16 tappra medlemmar  samlades på fredagsmorgonen för att se de vackra husen och höra vår guide Bodil berätta om dem. Vi var också inne i Göteborgs Universitet vackra aula.

Som ni ser var inte vädret till vår fördel men humöret på deltagarna var ändå i topp.

Tack Bodil för en intressant vandring!

Bussresa med Västerträffen 23 maj 2023


Kl 8 på morgonen samlades 53 Västerträffare för en utflykt till Dalsland. Busschaufför Johan och guide Ulrika hämtade upp oss och tog hand om oss på ett utmärkt sätt under dagen. Första stopp var på Hamrane Bak och Kaffestuga där vi bjöds på vedugnsbakat bröd med smör och ost - Klengås kallas de. Smakade toppen! Därefter for vi vidare genom det vackra landskapet till kanaler och slussar i Håverud. Johan som också är slussvakt kunde berätta hur slussningen fungerar.

Därefter for vi vidare till Tomtemuséet i Skållerud. Sten är grundare och entusiastisk samlare av tomtar och berättade om denna unika samling. På samma ställe fick vi också inta en härlig lunch samt musikunderhållning av Lilla Bandet. Lilla bandet består av Johan och Ulrika. 

Efter lunch åkte vi en kort bit till Skålleruds vackra kyrka. Vi blev guidade både i kyrkan och på kyrkogården där Sten berättade om några intressanta gravar.

På hemvägen gjorde vi ett kort stopp för bussfika som Ulrika fixat. Självklart föll ett stilla regn. Det hindrade oss inte för att stå ute en stund.

Busstiden förkortades med lite aktiviteter som frågesport och allsång. Vid sjutiden landade bussen på Västertäffens parkering. Vi tackade varandra för en trevlig dag och en intressant resa.


 VANDRING PÅ ÄLVSTRANDEN

Utflykt till Hornborgasjön